گاز دی اکسید کربن

گاز دی اکسید کربن

هوای ثابت !!!!!در زندگی روزانه خودمان با گازهایی متنوعی سر و کار داریم که در هوا،گلخانه ها،اتمسفر و…. وجود دارند.این آشنایی ما گاهی آنقدر محدود است که نمی دانیم که چگونه بوجود آمده اند،چه کاربردهایی دارند و هزاران چرا و چگونه ی دیگر که شاید اصلا برایمان مطرح نشده…اما خب ما در پست های خود قصد داریم شما را با این چرا و گونه های روبه رو کنیم و پاسخ آن ها را نیز بدهیم…شیمیدانی به نام “جان باپتیست ” اولین بار در قرن 17 گاز دی اکسید کربن را شناسایی کرد؛اما چگونه؟؟؟او با اختلاف جرمی که میان ذغال چوب اولیه و خاکستری از راه احتراق آن ها در محفظه بسته ایجاد شده بود متوجه حضور نامرئی این گاز شد.اما خب این گاز خصوصیاتی دارد که در دهه ۵۰ از قرن هفدهم توسط فیزیکدانی بنام “بلاک” مرود بررسی قرار گرفت.اما سوال دیگر این است که چگونه این خصوصیات کشف شد؟؟بلاک متوجه شده بود که اگر کلسیم کربنات را بسوزانیم یا با اسید واکنش دهیم ،گازی تولید می شود که از هوا سنگین تر است و نامی برای آن انتخاب کرد : هوای ثابت….این گاز از ترکیب دو اتم اکسیژن و یک اتم اکسیژن حاصل می شود که بی بو،بی رنگ و طعمی شبیه به اسید دارد.قطعا نام یخ خشک را بسیار شنیده اید و با زیبایی آن مواجه شده اید،خب این ماده چگونه بدست می آید؟؟؟هنگامی که گاز دی اکسید کربن را در دمای 78- درجه سانتی گراد متراکم کنیم به علت اینکه غیر قطبی است،ماده ی سفید را می سازد که یخ خشک می نامند.کاربرد ها :به عنوان سپر حرارتی برای زمین در اتمسفر عمل می کند.با اثر گلخانه ای خود مانع برودت زمین می شود.تولید نوشیدنی (نوشابه غیر الکلی و ….)تولید مواد غذایی (صنعت شکلات سازی و… )ایجاد تعادل بین دی اکسید کربن و اکسیژن خون در پزشکیو…خب تا به اینجا از مزایا و تاریخچه ی گاز دی اکسید کربن گفتیم؛ولی سوال دیگری که قابل طرح است این است که معایبی ندارد؟؟پاسخ به این سوال با ذکر نکات ایمنی به راحتی قابل حل است…این گاز غیر قابل اشتعال است اما تنفس آن در غلظت های بالا به دلیل اسید ضعیفی که تولید می کند باعث ترشی دهان و سوزش حلق می شود حتی ممکن است سبب خفگی و مرگ شود.

Author: admin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *